Met online therapie help ik je vanuit jouw vertrouwde omgeving vanuit huis of elke andere locatie. Zo krijg jij nog steeds de hulp die je nodig hebt maar hoef je niet fysiek af te reizen naar een locatie. Dit kan extra prettig zijn wanneer je fysiek of mentaal niet de mogelijkheid hebt om de praktijk te bezoeken.

Wekelijks hebben we digitale gesprekken met elkaar maar doen we ook opdrachten, deel ik filmpjes en educatief materiaal via een veilig platform. Een behandeling via videobellen is bewezen net zo effectief als behandelen op locatie. Soms kun je dit ook combineren, dan spreken we een aantal keren af in de praktijk en houden we de overige sessies op locatie. Samen bespreken we wat prettig werkt. 

Hoe werkt online therapie?

Stap 1: Maak een afspraak

Net zoals bij de behandeling op locatie neem je contact op voor het maken van een afspraak.

Stap 2: Bevestigingsmail

Zodra je een afspraak hebt gemaakt ontvang je een persoonlijke email met informatie over de afspraak. Voor de online afspraak via videobellen heb je een computer, tablet of mobiel nodig met camera en internetverbinding.

Stap 3: Intake en uitleg over de online afspraak

De eerste afspraak is net zoals bij een afspraak op locatie een intakegesprek. Om toegang te krijgen tot de afspraak  via videobellen klik je heel eenvoudig op de link die je ontvangt in jouw email.

Stap 4: Het verdere verloop van de behandeling

Het verdere verloop van de behandeling is hetzelfde als bij een behandeling in de praktijk. De invulling van de behandelingen bepalen we met elkaar.