Balanceren

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 22:32

Het zoeken naar balans is een beweging waar velen met mij naar streven. Ons lijf is hier een wijze raadgever in want ons lichaam streeft homeostase na: het vermogen om onze lichaamsfuncties in evenwicht te houden. Dit doet ons prachtlijf onder andere door onze ademhaling, hartritme, temperatuur, organen, bloedsomloop en zuurgraad te beïnvloeden om ons zo gezond mogelijk te houden in de omgevingsinvloeden waar wij ons in bevinden. Er zijn altijd factoren van binnen en buiten ons die invloed uitoefenen op onze balans, ons evenwicht en daarom balanceren wij een leven lang.

Wanneer we stil gaan staan kunnen we luisteren naar ons lijf en hierop (leren) reageren. Dit kun je doen door je geest uit te nodigen om tot rust te komen.

De afgelopen maanden was ik afwezig van de sociale kanalen om mijn geest de gelegenheid te geven om tot rust te komen. Ik merk dat mijn balans nu weer een andere beweging maakt en dat er weer ruimte ontstaat om de sociale media op te pakken. De komende tijd zal ik jullie weer op de hoogte brengen van de prachtige bewegingen binnen de Speelkunst!

De 5 A's hebben mij geholpen mijn geest tot rust te brengen waardoor ik kon stil staan, luisteren en reageren op wat er voor mij nodig was: 

Aandacht voor mijzelf

Aandacht voor mijn naasten

Automatische reacties herkennen en beïnvloeden

Acceptatie

Antwoorden in plaats van reageren

Anouk Echteld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.