Speelquote van de week #01

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 21:30

De magie van spel

Elke week zal de Speelkunst een ''speelquote'' online plaatsen om inzicht te geven in de magie van spel. Dit om bewustwording en inzicht te creëren en achtergrondinformatie te delen over het belang van spelen.

In spel word je bewust van jezelf, de ander en de wereld om je heen. Je ontdekt en ervaart wie je bent en wat je kunt. Je leert, ervaart en verwerkt alledaagse dingen, maar ook waar je goed in bent en wat je lastig vindt. In spel kun je je voorbereiden op moeilijke situaties en grote uitdagingen die je te wachten staan.

We worden ouder en spelen verdwijnt naar de achtergrond. Met dat verdwijnen, ebt een belangrijke activiteit weg waarmee je inzicht in jezelf, jouw kracht en je verlangens krijgt want spelenderwijs krijg je zicht op en ervaar je regie over je persoonlijke wensen en doelen.

Gun het jezelf om te worden wie je bent, gun het jezelf om vanuit je kracht te leven. Spel: een persoonlijke ontdekkingsreis, een avontuur. Een weg waar we leren stoeien, knoeien, groeien en bloeien.

Anouk Echteld, dramatherapeut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.