Interactieve lezing Anton Tijdink Techniekopleidingen

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 10:55

In het kader van het onderdeel persoonlijke ontwikkeling heeft de Anton Tijdink Techniekopleidingen mij gevraagd om een onderdeel te ontwerpen binnen het curriculum van de opleiding. 

Op een unieke locatie heb ik samen met bokstrainer/-coach Dirk Chevalking een interactieve lezing verzorgd met als thema 'ontmoet jezelf onder de waterlijn' geïnspireerd op het reflectiemodel van MCClelland. Tijdens deze interactieve lezing werden de studenten van de opleiding uitgenodigd om een verdieping aan te brengen in het reflecteren op zichzelf.

In elke situatie schieten gevoelens en gedachten door je lichaam en hoofd. Je gedrag wordt hierdoor aangestuurd en is zichtbaar voor anderen, je gedachten en gevoelens hieraan voorafgaand niet. Als je bewuster wordt van hoe bij jezelf gedachten, gevoelens en gedrag elkaar over en weer beïnvloeden creëer je de mogelijkheid om die samenhang doelgericht te beïnvloeden. Als boksster merkte ik dat in sommige ''ringsituaties'' mijn gevoelens- en gedachtestroom zo hevig toenamen dat ik me anders ging gedragen dan ik zou willen. Het proces waarin ik heb leren presteren met plezier en mijn belangrijke leermomenten hierin, heb ik tijdens het eerste deel van de lezing inzichtelijk gemaakt. 

Het tweede deel van de lezing besloeg een interactief gedeelte waarbij de studenten eerst met behulp van een test meer inzicht kregen in de samenhang tussen hun gedragingen, gevoelens en gedachten. Hierna stond het boksspel centraal waarin de studenten concrete ervaringen konden opdoen om zo een verdieping aan te brengen in het reflecteren op zichzelf.

Een enthousiaste, leergierige en open groep die naar zichzelf durft te kijken en zich kwetsbaar op wist te stellen. Dank jullie wel voor deze mooie middag!


Heb jij ook interesse in een lezing? Of wil je mij als  gastspreker uitnodigen op jouw evenement? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.