Terugblik op de week van de Vaktherapie

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 20:10

Tijdens de week van de Vaktherapie heeft de Speelkunst dramatherapie in Doetinchem en omstreken nog meer op de kaart gezet. Zowel binnen als buiten de praktijk heb ik verschillende geïnteresseerden ontmoet. Kinderen en volwassenen hebben in de praktijk kennis gemaakt met het aanbod van de Speelkunst en hiernaast ervaringsgerichte werkvormen uitgeprobeerd. Verder heb ik verschillende gesprekken gevoerd met scholen, hulpverlening en gemeenten om te kijken op welke manier we elkaar kunnen versterken. 

Aan het eind van de week ben ik naar het congres voor dramatherapie geweest. Hier heb ik een inspirerende dag gehad. Naast het ontmoeten van collega's  heb ik twee workshops gevolgd. Als eerst waarnemen in Developmental Transformations. Een methodiek zonder spelmateriaal waarin de belangrijkste vaardigheid het waarnemen van jezelf en de ander is. Vervolgens heb ik de workshop sociaal functioneren bij hoogsensitiviteit bijgewoond. Hier werd inzichtelijk hoe dramatherapie bijdraagt aan het sociaal functioneren van hoogsensitiveit in een maatschappij die almaar meer van ons vraagt

Een ontzettend waardevolle week waarin de Speelkunst laat zien dat ze deel uitmaakt van de sociale kaart in de regio. Steeds meer eerstelijns aanspreekpunten zoals praktijkondersteuners, huisartsen en buurtcoaches vinden de weg naar de praktijk wanneer gezocht wordt naar een ervaringsgerichte manier van behandelen. Behandelen waarin doen en ervaren voorop staat.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.