Speelquote van de week #12

Gepubliceerd op 24 december 2019 om 09:57

De kerstdagen staan voor de deur, een moment in het jaar waarin we vaak tijd doorbrengen met onze naasten. Oók het moment van het jaar dat we vaak een aantal bekende partyspellen weer uit de kast trekken. Mocht je hier nu niet over beschikken? Lees dan de speltips hieronder. Je hebt voor deze spellen minimaal aan materiaal nodig en daarnaast kunnen de spelletjes voor tijdens of na de kersttradities gespeeld worden.

Het kerstportret (camera of telefoon met timer)

Een persoon stelt de timer van de camera in en geeft de camera, tussen al het kerstgespuis, aan een persoon. Deze komt dus op de foto wanneer de timer afloopt. Hij activeert de timer weer en geeft de camera snel door aan de volgende. Zo herhaalt dit zich totdat het hele kerstgezelschap op de foto staat. Een kerstportret-aandenken aan deze kerst!

Welk kerstvoorwerp ben ik (dikke stift en witte stickers)

Schrijf op de stickers van kerstvoorwerpen. Plak bij  iedereen die aanwezig is een sticker op het voorhoofd. Gedurende de kerstaangelegenheid ga je raden wat je bent door middel van vragen stellen. De vragen kunnen alleen met ja of nee beantwoord worden.

De kerstketting

Iemand fluistert een korte zin in het oor van degene rechts van hem. Zo gaat de zin de hele groep rond. Let op, je mag de zin maar 1x in het oor fluisteren. De laatste persoon zegt de zin hardop.

De kersttrein
De eerste persoon begint met: 'Ik ga naar het kerstfeest en ik neem mee...'. Daarna herhaalt de persoon rechts van hem de zin er voegt er iets aan toe. Zo gaat de zin de hele kring rond waarbij iedereen een voorwerp aan de zin toevoegt en deze dus steeds langer wordt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.