Speelquote van de week #14

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 22:00

Voor de één is het vanzelfsprekend om contact te maken met zichzelf en anderen. Vanzelfsprekend om te communiceren met zichzelf en de gedachten en gevoelens die er door je hoofd en lijf stromen. Vanzelfsprekend om deze gedachten en gevoelens te uiten en eventueel te delen met iemand anders.

Voor de ander is communiceren met zichzelf en anderen een kunst. Dan kost het je meer moeite of lukt het je niet om erachter te komen welke gevoelens en gedachten je ervaart. Ook in het delen van gedachten en gevoelens kun je dan vastlopen. Dit kan in een bepaalde fase van je leven voorkomen of je kunt dit tegenkomen omdat je moeilijkheden ervaart in het contact maken zoals wanneer er bijvoorbeeld sprake is van autisme, traumatische ervaringen, verstandelijke of lichamelijke beperkingen of hoogsensitiviteit.

De Speelkunst biedt jou de mogelijkheid om je eigen manier van communiceren te onderzoeken. Ervaar je moeite in het contact maken met jezelf? Ervaar je moeite in het contact maken met een ander? Kom dan vrijblijvend langs om hier met mij over in gesprek te gaan.

Anouk Echteld, dramatherapeut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.