Speelquote van de week #17

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 08:43

Dinsdag, de tweede dag van een nieuwe week. Een dag met 24 uren en 1440 minuten. Hoe vul jij vandaag in, hoe besteed jij je tijd? Ben je iemand aan wie de dag voorbij racet, iemand die bezig is met gebeurtenissen die al voorbij zijn? Sta je even stil in de tijd doordat zich iets bijzonders heeft voorgedaan of ben jij present in het hier en nu?

Hoe gaat de dag aan jou voorbij?

Nodig jezelf vandaag eens uit om een 'speelse mindset' aan te nemen. Een mindset die present is in het hier en nu. Zodat je open staat en kunt accepteren wat er op dit moment ontstaat en gebeurt. De dingen die in jezelf gebeuren én dingen die om je heen gebeuren. 

 

Een aantal tips voor vandaag:

- Zet je telefoon op stil. Controleer deze op berichten wanneer het jou uitkomt. Zodat jij kiest wanneer je hier met aandacht op gaat reageren.

- Kies een aantal keren per dag voor ademhalingsoefeningen. Een bewuste ademhaling brengt je aandacht naar het hier en nu.

- Kies er vandaag voor om samen iets te ondernemen. Kijk bijvoorbeeld geen televisie wanneer je thuis komt van het werk maar kies samen voor een andere ontspanningsvorm.

- Knoop spontaan een gesprek aan met een onbekende die je tegenkomt om straat.

- Heb je pauze van je werk of studie? Loop een stukje buiten in de natuur. De natuur is in het hier en nu. 

Anouk Echteld, dramatherapeut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.