'Herontwerp festival' landelijke inspiratiedag BTG Handel & Mode

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 20:38

BTG Handel & Mode organiseerde een landelijke docentendag met de focus op het herontwerp van de handelsopleidingen. Op deze dag, bestemd voor docenten, onderwijsontwikkelaars en het management voor handelsscholen werden diverse inspiratiesessies aangeboden op het gebied van trainen van klantvriendelijk gedrag, tips over examinering en omgang met studenten.

De focus van mijn inspiratiesessie lag op de impact van corona en de lockdown op MBO studenten waarin ik onderwerpen behandelde als: online onderwijs, kwetsbare studenten, sociaal emotionele impact en het belang van contact met de opleiding. Op interactieve wijze nam ik mijn gasten mee naar de kern van het contact met studenten: betrokkenheid en welzijn. Want voldoende mate van betrokkenheid en welzijn van de student betekent een aanwezige en leergierige student die open staat om te ontvangen van zijn leraar.

Tijdens mijn inspiratiesessies werden mijn gasten uitgedaagd en uitgenodigd hun eigen mate van betrokkenheid en welzijn te ervaren. Dit resulteerde in het delen van prachtige persoonlijke verhalen, humor, eye-openers en leermomenten.

In één woord: wauw. Ik heb drie fantastische groepen mensen mogen ontmoeten en begeleiden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.