Zomertip van flip #2

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 14:26

Naar aanleiding van de eerste zomertips kreeg ik vragen en opmerkingen van lezers die aangaven: verhalen is een 'te rustige' activiteit voor mijn kind, heb je ook tips voor actievere activiteiten voor onderweg?

Jazeker! Drie tips voor onderweg die meer passen bij 'actie'. Afhankelijk van de leeftijd en interesses van het kind kun je deze activiteiten aanpassen aan eigen smaak! 

 

1. Turfspelletjes: turf verschillende elementen die je onderweg tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan windmolens, luchtballonnen, kerktorens etc. Onderweg kom je borden tegen met plaatsnamen waar je als kind misschien nog nooit van gehoord hebt, verzamel bijvoorbeeld de plaatsnamen met de letter 'M'. Gaat de interesse meer uit naar bijvoorbeeld auto's. Turf dan de autokleuren of automerken die je onderweg tegenkomt.

 

2. Bekende spelletjes: zoals 'galgje', 'boter kaas en eieren' of 'ik zie ik zie wat jij niet ziet'  zijn actieve spelletjes die ook vaak goed werken in de auto en je hebt er niet veel meer dan pen en papier bij nodig!

 

3. Vraagspelletjes: dit kun je op allerlei manieren doen. Alleen of samen, met of zonder winelement. Ben je zelf creatief (of met een beetje hulp van google)? Dan kun je natuurlijk zelf leuke quizkaartjes maken. Soms heb je thuis misschien een spel in de kast staan zoals 'Party en Co' of 'Triviant' waar vragenkaartjes bij zitten. Of je kunt bijvoorbeeld 'Loco Quiz' (pocketversie) in uiteenlopende onderwerpen én al vanaf 4 jaar te spelen, voor een klein prijsje kopen.

 

Heel veel speel-plezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.