Vergoedingen, hoe zit dat?

Gepubliceerd op 17 juni 2019 om 21:48

De Speelkunst is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) om onder andere vergoedingsmogelijkheden mogelijk te maken voor haar cliënten. Er zijn verschillende vergoedingsmogelijkheden waar persoons-, situatie- en contextafhankelijk  een beroep op gedaan kan worden:

Vergoedingen vanuit de Basisverzekering van de zorgverzekeraar

Dramatherapie (vaktherapie) wordt vanuit de basisverzekering vergoed als dit een geïntegreerd onderdeel binnen het behandelaanbod binnen een GGZ instelling is. Dit betekent dat de therapeut wordt ingehuurd door een GGZ instelling waardoor de kosten voor dramatherapie  vanuit de basisverzekering van de cliënt worden vergoed.

Vergoeding vanuit de Aanvullende Verzekering van de zorgverzekeraar

Dramatherapie (vaktherapie) kan vergoed worden door de Aanvullende Verzekering van de zorgverzekering. In veel gevallen valt de vergoeding van dramatherapie onder de noemer 'alternatieve/complementaire geneeswijzen'  of alternatieve zorg. Klik op het logo van Zorgwijzer om het actuele overzicht van zorgverzekeraars die dramatherapie (deels) vergoeden vanuit de Aanvullende Verzekering in te zien. De Speelkunst is aangesloten bij de FVB en NFG, dus staat dit als voorwaarde vermeld voor een vergoeding, dan voldoet de praktijk aan deze voorwaarde.

Vergoeding vanuit de gemeente

De Speelkunst is in onderhandeling met de acht Achterhoekse gemeenten voor contracten. Dit maakt hopelijk op korte termijn een vergoeding voor geïndiceerde jeugdhulp met een verwijzing van de huisarts of jeugdconsulent van de gemeente mogelijk. Vergoeding via de gemeente kan dan ook lopen via een PGB (Persoons Gebonden Budget), SVB (Sociale Verzekeringsbank) en de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Vragen?

Heb je vragen over de vergoedingsmogelijkheden neem dan contact met mij op. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jou persoonlijk. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.