''Zolang je maar niet stilstaat''

Gepubliceerd op 5 november 2019 om 20:57

Dag voor de Leerlingondersteuning: ''zolang je maar niet stilstaat''

Eens per jaar vindt de dag voor de Leerlingondersteuning plaats. Een inspirerende dag gevuld door een breed palet van professionals. Bart van den Belt opende deze dag met een uitnodiging aan alle zorg- en onderwijsprofessionals om los te laten, mee te bewegen en te kiezen voor groei. Want als je succes wilt hebben, is de eerste stap: bewust worden van wat je anders wilt. Hiervoor is het noodzakelijke om ineffectieve patronen op te ruimen en te vervangen door effectieve patronen waarmee je wél je doelen bereikt.

Hierna stonden mij twee interactieve workshops te wachten. De eerste workshop werd gegeven door tekentherapeut Marjanne Klaver met het thema: 'Als praten niet helpt - tekenen als instrument'.  Een ervaringsgerichte workshop waarin ik de basis van tekeningen lezen geschoold kreeg. Hiernaast heb ik me verdiept in het energetisch tekenen en een aantal praktische tools meegekregen waarmee ik direct aan de slag kan. 

De tweede belevingsworkshop 'de impact van autisme', werd verzorgd door Jasper Kok-Roosjen en Marc Beek. Zoals de naam doet vermoeden heb ik tijdens deze workshop diverse belevingsgerichte oefeningen ondergaan waarin ik de complexiteit en diversiteit van autisme mocht beleven.

Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders bedankt voor het organiseren van deze leerzame dag vol praktische tools die ik direct kan vertalen naar mijn dagelijkse werkzaamheden.


Wil jij ook in beweging komen en kiezen voor groei? Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.