Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 14:02

Nu het coronavirus zich over Nederland verspreidt en de overheid aanvullende maatregelen heeft getroffen is de Speelkunst genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen m.b.t. het bieden van behandeling. Op dit moment is er nog geen noodzaak om de praktijk te sluiten. Er wordt in overleg gekeken naar de urgentie van uw hulpvraag. Is face-to-face behandeling noodzakelijk dan hanteert de Speelkunst tijdens de behandeling in de praktijk de volgende richtlijnen rondom het coronavirus:

  • bij twijfel over de gezondheid (hoesten, niezen, keelpijn of koorts) wil ik je vragen niet naar de praktijk toe te komen en de therapie af te zeggen
  • nies en hoest in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • laat andere gezinsleden graag thuis, kom met zo min mogelijk mensen naar de praktijk
  • vóór elke sessie wassen zowel cliënt als therapeut hun handen met water en zeep
  • er zijn handzeep en papieren afdroogdoekjes aanwezig binnen de praktijk
  • we geven geen handen en we hanteren een afstand van ca 1,5 m van elkaar
  • er is geen lichamelijk contact tijdens de interventies

Deze richtlijnen zijn van toepassing op één-op-één-behandelingen. Groepsbehandelingen en -activiteiten zullen tijdelijk uitgesteld worden.

De Speelkunst biedt de mogelijkheid om kennismakingsgesprekken én behandeling via digitale interventies voort te zetten.

De Speelkunst blijft geopend, tenzij er door de overheid aanvullende maatregelen genomen worden waardoor de praktijk tot sluiten over zal gaan.

De door de Speelkunst gehanteerde maatregelen komen voort uit de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Federatie Vaktherapeutische beroepen en het Nederlands Instituut Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.